Op de hoofdbalk "home" van de Gymfed-ropeskippingwebpagina vind je bij het luik "Clubs" een overzicht van alle bij onze sportfederatie aangesloten rope skippingclubs, gerangschikt per provincie.

De Recreacup is enkel toegankelijk voor de recreatieve leden van Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw. Ben je nog geen lid van onze sportfederatie? Neem dan contact op met één van onze aangesloten sportclubs en word lid! Inschrijven voor de Recreacup gebeurt steeds via de sportclub en het ledenprogramma.

Het is geen voorwaarde om minimaal 1 keer per seizoen een wedstrijd te jureren om uw jurybrevet niet te verliezen. In het seizoen 2017-2018 zal elk bestaand jurylid een door Gymfed georganiseerde jurybijscholing moeten volgen om zijn/haar diploma('s) te kunnen behouden. Nieuw binnen de rope skippingcompetitie is de 4 jurycategorieën (I-II-III-IV). Een jurylid dient echter over alle diploma's van een welbepaalde categorie te beschikken om tot desbetreffende categorie te behoren en aldus te kunnen jureren voor een competitiewedstrijd rope skipping. In het seizoen 2017-2018 zullen opnieuw verschillende bijscholingen en examenmomenten georganiseerd worden verspreid in Vlaanderen. Check de websitekalender voor de verschillende data.

Gymfed verkoopt zelf geen touwen. RopeMania is de online shop van Planet Jump Rope vzw. Alles wat te maken heeft met Planet Jump Rope vzw vind je op de RopeMania-pagina: www.ropemania.be. Een club die lid is van Gymfed kan een beperkt assortiment single rope freestyle touwen met lange handvaten aankopen (met zwarte, rode, blauwe of roze handvaten) bij RopeMania met 30% korting, indien men er minstens 25 bestelt.

Voor Rope skipping bestaan er 3 opleidingen erkend door de Vlaamse Trainersschool - Sport Vlaanderen. Klik op de betreffende opleidingen voor meer info omtrent de toelatingsvoorwaarden, inhoud, lessenroosters en inschrijvingsmogelijkheden: Aspirant-Initiator, Initiator en Trainer B Rope skipping.

Een medische goedkeuring is vereist voor alle wedstrijdlicentiehouders die deelnemen aan wedstrijden in het A-niveau. De goedkeuring dient de medische commissie te bereiken ten laatste tegen 15 november 2017 (voor skippers die deelnemen aan de A-masters 2017, is dit uiterlijk op 15 oktober 2017) op volgend adres: Huis van de Sport - Zuiderlaan 13 - 9000 Gent. Bij kwetsuur dient een attest gestuurd te worden naar het secretariaat van de Medische Commissie, het protocol dient dan ten laatste 14 dagen voor deelname aan de eerste competitie ingediend te worden. Indien geen protocol of attest binnen is, kan er niet deelgenomen worden aan de competities. Meer info: klik hier