Verzekering

Leden, aangesloten bij Gymfed, zijn via Ethias verzekerd tegen lichamelijke schade en burgerlijke aansprakelijkheid (aansprakelijkheid tegen over derden).
Hoe ga je te werk:


Hoe ga je te werk:

  • Download het ongevallenformulier, vul het volledig in - vergeet hierbij je handtekening niet - en laat de arts vervolledigen.
  • Het slachtoffer meldt het schadegeval aan de club (trainer/secretaris).
  • De federatie handelt rechtstreeks het dossier verder af, tot en met de schadebetaling, met het slachtoffer.
  • Je kan de status van je dossier volgen in 'Mijn ongevallenstatus' (hiervoor moet je inloggen)
  • Vooraleer je opnieuw de sportzaal in duikt - vergeet je Genezingsattest niet door te zenden!

Contact: Leen Brusselmans
09 243 12 03 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Voor buitenlandse wedstrijden wordt vanuit Gymfed een document doorgegeven aan de verzekering met alle namen, geboortedata, melding dat deze personen lid zijn en verzekerd zijn, plaats van het gebeuren en de data dat ze weg zijn. Deze verzekering geldt enkel voor sportongevallen ter plaatse en alle kosten die daar gemaakt worden.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid een bijkomende verzekering te nemen voor clubs en hun deelnemers (Polis Ethias Assistance Clubs buitenland). Deze verzekering zorgt voor eventuele repatriëring, wat niet vervat zit in de basispolis. Ook als men in het buitenland ziek wordt, niet sport-gerelateerd, kan men van deze verzekering gebruik maken.

Polis Ethias Assistance clubs
Inschrijvingsformulier Ethias Assistance clubs