Recreacup

Gymfed vzw organiseert voor de recreatieve skippers 3x per seizoen een buttonafname en Recreacup. De Recreacup is een individuele wedstrijd waaraan enkel recreatieve skippers kunnen deelnemen.


Meer info: zie websitekalender

LogoROPESKIPPING-Gymbo

Buttonafname:
Om een brevet te behalen, dient men enerzijds een aantal geïsoleerde oefeningen correct uit te voeren, maar ze anderzijds ook in combinatie te doen. Voor elk van de onderdelen krijgt men een score. Indien men in totaal minstens 75/100 heeft behaald, is het brevet binnen! Voor de speedbrevetten dient men alle 3 de vooropgestelde minimumscores te behalen om het brevet te behalen.

De brevetten zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. Zo kan men naast de 2 basisbrevetten ook brevetten voor Crosses, Multiples, Releases, Power&Gym, Speed, 2 People 1 Rope, Traveller, Wheels en Double Dutch behalen en dit allemaal in verschillende levels.
Alle brevetten kan men downloaden via Mijn Gymfed > Documenten (Clubnet). De buttons kunnen per email worden besteld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Recreacup:
De Recreacup is een wedstrijd voor recreatieve skippers, waarbij 8 individuele proeven moeten uitgevoerd worden, om zo punten te verdienen. De skipper met de meeste punten wint de Recreacup (steeds per leeftijdscategorie). 

De nadruk ligt hierbij sterk op amusement en een eerste wedstrijdervaring opdoen voor recreatieve skippers.

 

Panorama recreacup-aangepast

De proeven voor het seizoen 2017-2018 zijn vanaf 15/8/2017 terug te vinden in het Technisch Reglement Recreatie Rope Skipping, samen met een korte beschrijving van iedere proef.
Hieronder kan je alle proeven (behalve de verrassingsproeven) bekijken:

Video proeven Recreacup 1 - Recreacup 2 - Recreacup 3

Inschrijven:
Inschrijvingen gebeuren steeds via de clubs: de clubs schrijven hun leden in via het ledenprogramma.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro pp voor de buttonafname en 5 euro pp voor de Recreacup. Dit inschrijvingsgeld omvat alle kosten om deel te nemen, plus een leuk cadeau ter plaatse!

Ben je nog geen lid van Gymfed vzw? Lees hier hoe je je lid kan maken.

Meer info:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.